Ik ben An Sikosek en de eigenares van Place to Bun. ik ben 32 jaar en woon in Opglabbeek/Oudsbergen (Belgisch Limburg), samen met 4 konijnen, kat en 2 kippen.

Mijn liefde voor konijnen is 5 jaar geleden ontstaan toen ik mijn eerste konijn in huis haalde. Norris is een Nederlandse hangoordwerg en hij kwam bij mij als een dropje van 11 weken.
Ik wist op dat moment nog niet veel over konijnen, dus besloot ik opzoekwerk te doen. Meer en meer kwam ik te weten over konijnen, hun gedrag, voeding, behoeftes... de wondere wereld van konijnen ging voor mij open. Ik ontdekte dat het fantastische dieren zijn met wonderlijke gewoontes.
Slimme, koppige dieren, maar ik leerde ook dat de zorg veel meer inhoudt dan ik eerst gedacht had. Een konijn is immers geen dier om, zoals het vaak wordt voorgesteld, alleen in een hokje te houden en leeft op wortels. In tegendeel!!

Sindsdien ben ik me steeds meer gaan verdiepen in het konijn en werd mijn liefde en passie nog groter. Boeken werden aangekocht en konijnencongressen gevolgd.
Ondertussen zijn er meer konijnen bijgekomen en heb ik er tot groot verdriet al enkele moeten afgeven. Met de tijd groeide de honger naar kennis en heb ik besloten mij tot professioneel konijnentrimster* op te leiden. Deze cursus heb ik in juni 2020 positief afgerond en mag ik mij sindsdien professioneel konijnentrimster noemen. Daarnaast ben ik sinds februari 2021 officieel konijnendeskundige na het behalen van mijn examen aan de KonijnenAcademie**.

Zo is Place to Bun geboren. Voornamelijk een trimsalon voor konijnen, daarnaast ook een 'plaats' voor algemeen advies over je 'bunny'. Op deze manier wil ik mijn steentje bijdragen aan het welzijn van het konijn.

Welkom bij Place to Bun.


* Cursus professioneel konijnentrimmer gevolgd bij Ilse Pos van Regionaal Voorlichtingsbureau Konijnen en bij Sandra Korhorn van Rabbit Care & Training.
** Opleiding tot konijnendeskundige georganiseerd door Konijnen Academie.